Ημιμαραθώνιος Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας
Τεχνικά χαρακτηριστικά
 • Απόσταση: 21,0975 χλμ.
 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Μαρτίου
 • Εκκίνηση: Πύργος
 • Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία
 • Ώρα εκκίνησης: 9:30 π.μ.
 • Χρονικό όριο: 3 ώρες
Σημαντικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας: 

Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, Μανωλοπούλου 47  το Σάββατο 28 Μαρτίου (10:00 – 19:00) . Τα πακέτα συμμετοχής θα μπορούν να παραλαμβάνονται και από την εκκίνηση του αγώνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας είναι υποχρεωτικό να προσκομίσετε το email επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας, είτε το αποδεικτικό πληρωμής, είτε κάποιο δικό σας έγγραφο ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου), ή του δρομέα για τον οποίο θα παραλάβετε το πακέτο συμμετοχής του.  

Μια διαδρομή γεμάτη ενέργεια!

Στους σταθμούς υδροδοσίας, οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ισοτονικό, Φυσικό Μεταλλικό Νερό, αλλά και ενεργειακό gel αποκτώντας έτσι την ενυδάτωση και την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. . Οι σταθμοί υδροδοσίας θα βρίσκονται στα εξής σημεία: 3ο χλμ., 9ο χλμ., 13ο χλμ., 15χλμ., 18χλμ., &  στον Τερματισμό.
Ενώ μετά τον τερματισμό τους θα τους περιμένουν μπανάνες για θρεπτική και άμεση αποκατάσταση.

Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Αμαλιάδας) θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής αλλά και στον τερματισμό έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί, μαζί με τους 400 και πλέον εθελοντές της διοργάνωσης.
Με όλα τα παραπάνω και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας θα φροντίσουμε έτσι ώστε  να απολαύσετε έναν ασφαλή αγώνα.

Περιγραφή διαδρομής

Με εκκίνηση από την οδό Ερμού και συνεχίζοντας από την οδό Ολυμπίων η διαδρομή κατευθύνεται προς την Αρχαία Ολυμπία μέσω της ΕΟ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να είναι απολύτως υγιής για να συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα.

Περίοδος εγγραφών

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών ορίζεται η Παρασκευή 20 Μαρτίου, τόσο για τις ατομικές όσο και για τις ομαδικές εγγραφές. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί και η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής. 

Ατομικές εγγραφές – Πολιτική ακυρώσεων
 1. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία με τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να δεχθεί τους όρους συμμετοχής στον αγώνα. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλλει το αντίτιμο της συμμετοχής στον αγώνα και τότε θα ολοκληρώνεται η εγγραφή του. (σημ.: Τυχόν τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν κατά την πληρωμή του αντίτιμου συμμετοχής βαρύνουν αποκλειστικά τον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα θεωρείται έγκυρη η εγγραφή).

 2. Αναφέρεται ρητά ότι δεν θα πραγματοποιούνται μεταβιβάσεις εγγραφών για κανένα λόγο.

 3. Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας χρησιμοποιήσει τον αριθμό κάποιου άλλου θα ακυρώνεται και δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα.

 4. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας αδυνατεί να λάβει μέρος στον αγώνα, θα έχει το δικαίωμα επιστροφής του ποσού που κατέθεσε αν το δηλώσει μέχρι και 3 εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Σημαντικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας: 

Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, Μανωλοπούλου 47 το Σάββατο 28 Μαρτίου (10:00 – 19:00) . Τα πακέτα συμμετοχής θα μπορούν να παραλαμβάνονται και από την εκκίνηση του αγώνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας είναι υποχρεωτικό να προσκομίσετε το email επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας, είτε το αποδεικτικό πληρωμής, είτε κάποιο δικό σας έγγραφο ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου), ή του δρομέα για τον οποίο θα παραλάβετε το πακέτο συμμετοχής του. 

Έπαθλα – Βραβεύσεις

Θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις με ειδικά έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης αλλά και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ανά 5αετία. Όλοι οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν την θέση τους στην γενική κατάταξη στο φύλο τους αλλά και την ηλικιακή τους κατηγορία.

Όλοι όσοι τερματίσουν θα παραλάβουν το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν:

 •  στον πρώτο/η κάτοικο του νομού Ηλείας
 • στον μεγαλύτερο σε ηλικία δρομέα κάθε αγώνα
 • στην πολυπληθέστερη ομάδα σε κάθε αγώνα (ανάμεσα σε αυτές που έχουν πραγματοποιήσει ομαδική εγγραφή)
 • ο πρώτος και η πρώτη δρομέας θα βραβευτούν με ειδικό βραβείο από την οικογένεια Βασιλάκου όπως και ειδική πλακέτα την οποία θα λάβουν ο δεύτερος και τρίτος νικητής
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία MyLaps (εταιρεία υπεύθυνη για τη χρονομέτρηση του κλασσικού μαραθωνίουτης Αθήνας και 80 ακόμα αγώνων σε όλη την Ελλάδα).

Παροχές στο απλό πακέτο

Όλοι οι συμμετέχοντες του μαραθωνίου, ανεξάρτητα από το πακέτο που θα επιλέξουν θα παραλάβουν τα ακόλουθα:

 • Αριθμό συμμετοχής με chip χρονομέτρησης και παραμάνες

 • Σακίδιο για την τοποθέτηση των προσωπικών του αντικειμένων

 • Αναμνηστικό μετάλλιο

 • Υδροδοσία και φρούτα στον τερματισμό

 • Τροφοδοσία κατά μήκος της διαδρομής

 • Δυνατότητα εκτύπωσης αναμνηστικού διπλώματος με το όνομα και την επίδοση του

 • Υγειονομική κάλυψη

 • Μεταφορά στην εκκίνηση από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία στην Ήλιδα (Αμαλιάδα).
  Σημ.: Θα πρέπει να έχει προηγηθεί ενημέρωση των διοργανωτών κατά τη δήλωση συμμετοχής.

 • Δώρα και παροχές των χορηγών

Πλήρες πακέτο
 • Το πλήρες πακέτο περιλαμβάνει επιπλέον το αναμνηστικό τεχνικό t-shirt του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται ως εξής :

 • Απλό πακέτο: 12 €
 • Πλήρες πακέτο: 15 €
 • Φοιτητές-άνεργοι*: 8 €

* Κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα πρέπει να προσκομισθεί φοιτητικό πάσο ή κάρτα ανεργίας.

Ομαδικές εγγραφές

Στις ομαδικές εγγραφές θα πρέπει να ορίζεται ο αρχηγός κάθε ομάδας ο οποίος θα είναι ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη συμμετοχή των μελών της στους αγώνες του προγράμματος. Ο αρχηγός κάθε ομάδας πρέπει μέσω της πλατφόρμας των εγγραφών να συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία για κάθε μέλος της ενώ είναι υπεύθυνος για την ορθότητα των στοιχείων. Για να θεωρηθεί μία ομαδική εγγραφή έγκυρη θα πρέπει ο αριθμός των μελών της να ξεπερνά τα 10 άτομα.

Οι ομαδικές εγγραφές θα έχουν επιπλέον έκπτωση 2 €/ άτομο (οι εκπτώσεις δεν λειτουργούν αθροιστικά π.χ. στην περίπτωση των φοιτητών και ανέργων).