Ο πρώτος αγώνας του προγράμματος θα ακολουθήσει την τελετή έναρξης  Ο αγώνας αυτός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
 
 • Απόσταση: 12 χλμ.
 • Ημερομηνία: Σάββατο 28 Μαρτίου
 • Εκκίνηση: Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ήλιδας
 • Τερματισμός: Αμαλιάδα
 • Ώρα εκκίνησης: 5:00 μ.μ.
 • Χρονικό όριο: 90 λεπτά
Σημαντικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας:

Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας 10:00 – 14:00 το Σάββατο 28 Μαρτίου.
Τα πακέτα συμμετοχής θα είναι διάθεσιμα και στην εκκίνηση του αγώνα.

Μια διαδρομή γεμάτη ενέργεια!

Στους σταθμούς υδροδοσίας, οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν φυσικό μεταλλικό νερό, εξασφαλίζοντας έτσι σωστή ενυδάτωση και βέβαια την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Οι σταθμοί υδροδοσίας θα βρίσκονται στα εξής σημεία: 4ο χλμ., 9ο χλμ. 

 

Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Αμαλιάδας) θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής αλλά και στον τερματισμό έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί, μαζί με τους εθελοντές της διοργάνωσης.
Με όλα τα παραπάνω και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας θα φροντίσουμε έτσι ώστε  να απολαύσετε έναν ασφαλή αγώνα.

Περιγραφή διαδρομής

Με εκκίνηση τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας η διαδρομή, η οποία είναι ιδαίετερα επίπεδη, διέρχεται από τα χωριά Αυγείο, Σώστη για να ολοκληρωθεί στην πόλη της Αμαλιάδας.

Θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο σταθμοί τροφοδοσίαςατά μήκος της διαδρομής.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να είναι απολύτως υγιής για να συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα. Οι ανήλικοι δρομείς θα πρέπει απαραίτητα να έχουν έγγραφη συγκατάθεση τουλάχιστον ενός εκ των κηδεμόνων τους.

Περίοδος εγγραφών – Παραλαβή πακέτου συμμετοχής 

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών ορίζεται η Παρασκευή 20 Μαρτίου, τόσο για τις ατομικές όσο και για τις ομαδικές εγγραφές. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί και η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής. Το πακέτο συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας 10:00 – 14:00 το Σάββατο 28 Μαρτίου.Τα πακέτα συμμετοχής θα είναι διάθεσιμα και στην εκκίνηση του αγώνα.

Μεταφορά στον χώρο της εκκίνησης

Η μεταφορά στον χώρο της εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί με μέσα της διοργάνωσης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σημειό αναχώρησης και το πρόγραμμα των δρομολογίων θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Ατομικές εγγραφές – Πολιτική ακυρώσεων
 1. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία με τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να δεχθεί τους όρους συμμετοχής στον αγώνα. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλλει το αντίτιμο της συμμετοχής στον αγώνα και τότε θα ολοκληρώνεται η εγγραφή του. (σημ.: Τυχόν τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν κατά την πληρωμή του αντίτιμου συμμετοχής βαρύνουν αποκλειστικά τον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα θεωρείται έγκυρη η εγγραφή).

 2. Αναφέρεται ρητά ότι δεν θα πραγματοποιούνται μεταβιβάσεις εγγραφών για κανένα λόγο.

 3. Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας χρησιμοποιήσει τον αριθμό κάποιου άλλου θα ακυρώνεται και δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα.

 4. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας αδυνατεί να λάβει μέρος στον αγώνα, θα έχει το δικαίωμα επιστροφής του ποσού που κατέθεσε αν το δηλώσει μέχρι και 3 εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.​

Έπαθλα – Βραβεύσεις

Θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις με ειδικά έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης. Όλοι οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν την θέση τους στην γενική κατάταξη στο φύλο τους αλλά και την ηλικιακή τους κατηγορία.

Όλοι όσοι τερματίσουν θα παραλάβουν το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν:
 • στον πρώτο/η κάτοικο του νομού Ηλείας
 • στον μεγαλύτερο σε ηλικία δρομέα
 • στην πολυπληθέστερη ομάδα σε κάθε αγώνα (ανάμεσα σε αυτές που έχουν πραγματοποιήσει ομαδική εγγραφή)
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία MyLaps (εταιρεία υπεύθυνη για τη χρονομέτρηση του κλασσικού μαραθωνίουτης Αθήνας και 80 ακόμα αγώνων σε όλη την Ελλάδα).

Παροχές στο απλό πακέτο

Όλοι οι συμμετέχοντες του μαραθωνίου, ανεξάρτητα από το πακέτο που θα επιλέξουν θα παραλάβουν τα ακόλουθα:

 • Αριθμό συμμετοχής με chip χρονομέτρησης και παραμάνες

 • Σακίδιο για την τοποθέτηση των προσωπικών του αντικειμένων

 • Αναμνηστικό μετάλλιο

 • Υδροδοσία και φρούτα στον τερματισμό

 • Τροφοδοσία κατά μήκος της διαδρομής

 • Δυνατότητα εκτύπωσης αναμνηστικού διπλώματος με το όνομα και την επίδοση του

 • Υγειονομική κάλυψη

 • Μεταφορά στην εκκίνηση από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία στην Ήλιδα (Αμαλιάδα).
  Σημ.: Θα πρέπει να έχει προηγηθεί ενημέρωση των διοργανωτών κατά τη δήλωση συμμετοχής.

 • Δώρα και παροχές των χορηγών

Πλήρες πακέτο
 • Το πλήρες πακέτο περιλαμβάνει επιπλέον το αναμνηστικό τεχνικό t-shirt του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται ως εξής :

 • Απλό πακέτο: 12 €
 • Πλήρες πακέτο: 15 €
 • Φοιτητές-άνεργοι*: 8 €

* Κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα πρέπει να προσκομισθεί φοιτητικό πάσο ή κάρτα ανεργίας.

Ομαδικές εγγραφές

Στις ομαδικές εγγραφές θα πρέπει να ορίζεται ο αρχηγός κάθε ομάδας ο οποίος θα είναι ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη συμμετοχή των μελών της στους αγώνες του προγράμματος. Ο αρχηγός κάθε ομάδας πρέπει μέσω της πλατφόρμας των εγγραφών να συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία για κάθε μέλος της ενώ είναι υπεύθυνος για την ορθότητα των στοιχείων. Για να θεωρηθεί μία ομαδική εγγραφή έγκυρη θα πρέπει ο αριθμός των μελών της να ξεπερνά τα 10 άτομα.

Οι ομαδικές εγγραφές θα έχουν επιπλέον έκπτωση 2 €/ άτομο (οι εκπτώσεις δεν λειτουργούν αθροιστικά π.χ. στην περίπτωση των φοιτητών και ανέργων).